Fastrentekupp nå?

BOLIGLÅN: I februar var billigste fastrentesats hos storbankene 5,82 prosent. Nå kan du binde renta i ett år til 4,3 prosent. Bunnen kan være nådd.

Publisert
Sist oppdatert

I slutten av februar måned signaliserte bankene at de allerede hadde tatt høyde for framtidige rentenedsettelser fra Norges Bank, og at de neppe ville redusere fastrentene ytterligere.

Siden den gang har fastrentesatsene sunket kraftig - hos Gjensidige Nor har den faktisk gått ned fra 6,05 til 4,75 prosent. Spørsmålet er derfor like brennhett: Hva bør du gjøre?

Bind renta innenfor 60 prosent

- De siste dagene har vår bank faktisk hatt en ørliten økning i fastrenten, sier Leif Bø, produktsjef for utlån i avdelingen for privatkunder hos SR-Bank. Markedet er tydelig spent på hva sentralbanksjefen velger å si på onsdagens rentemøte, og mange spekulerer i at rentebunnen er nådd for denne gangen.

- Det er riktignok umulig å gi noen garantier for at det ikke vil komme ytterligere rentereduksjoner, men alt i alt er dagens fastrentetilbud svært bra. Forutsatt at du kommer innenfor 60 prosent anbefaler jeg derfor at du binder renta nå, avslutter Bø.

Trykk her for å se satsene på fastrentelån

Populært å binde renta

- Andelen av låneporteføljen som nå har valgt fastrente er på 25%. Generelt har det vært en klar økning i etterspørselen etter fastrente i løpet av vinteren og våren, sier Hans Petter Rønning fra Fokus bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer