Fastrentekupp nå?

BOLIGLÅN: I februar var billigste fastrentesats hos storbankene 5,82 prosent. Nå kan du binde renta i ett år til 4,3 prosent. Bunnen kan være nådd.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I slutten av februar måned signaliserte bankene at de allerede hadde tatt høyde for framtidige rentenedsettelser fra Norges Bank, og at de neppe ville redusere fastrentene ytterligere.

Siden den gang har fastrentesatsene sunket kraftig - hos Gjensidige Nor har den faktisk gått ned fra 6,05 til 4,75 prosent. Spørsmålet er derfor like brennhett: Hva bør du gjøre?

Forskjellen i fastrente fra februar til juni
3 års bindingstid - innen 60%

BankUke 9Uke 25
GjensidigeNor6,05 %4,75 %
Fokus Bank5,95 %5,15 %
Nordea5,89 %5,16 %
DnB6,25 %5,20 %
SR-Bank5,95 %5,45 %
Nominelle renter - 3 års bindingstid
Tallene er innhentet fra bankenes nettsider - eller via telefon 19 & 20 juni 2003Bind renta innenfor 60 prosent

- De siste dagene har vår bank faktisk hatt en ørliten økning i fastrenten, sier Leif Bø, produktsjef for utlån i avdelingen for privatkunder hos SR-Bank. Markedet er tydelig spent på hva sentralbanksjefen velger å si på onsdagens rentemøte, og mange spekulerer i at rentebunnen er nådd for denne gangen.

- Det er riktignok umulig å gi noen garantier for at det ikke vil komme ytterligere rentereduksjoner, men alt i alt er dagens fastrentetilbud svært bra. Forutsatt at du kommer innenfor 60 prosent anbefaler jeg derfor at du binder renta nå, avslutter Bø.

Trykk her for å se satsene på fastrentelån

Populært å binde renta

- Andelen av låneporteføljen som nå har valgt fastrente er på 25%. Generelt har det vært en klar økning i etterspørselen etter fastrente i løpet av vinteren og våren, sier Hans Petter Rønning fra Fokus bank.

Tendensen bekreftes hos Gjensidige NOR, men de mener at bunnen er nådd.

- For to til tre uker siden valgte en av tre kunder fastrentelån, nå er inntrykket at mange velger å sitte på gjerdet og vente, sier Kirsten Birkeland i Gjensidige NOR. De som binder renta, velger også bindingstid på ett eller tre år. Jo lengre bindingstid jo mer usikre blir folk, avslutter hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer