Fastrentene faller

Nå kan du binde på under fire prosent.

Fastrentene faller
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er et ganske gunstig tidspunkt å binde renta på. Det er vanskelig å time en fast rentebinding helt presist, men hvis man skal gjøre et forsøk på å treffe veldig bra, så tror jeg vi vil kunne se enda lavere nivåer for fastrentebinding om noen måneder, sa Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities til DinSide i januar.

Og nå ser vi at fastrentene faller. Beste fastrente hos DnB NOR er nå 3,89 effektiv rente på 3 års binding. Men de blir slått av Nordea, med beste fastrente på 3,75 prosent effektiv rente med 3 års binding.

Beste flytende boliglån ligger nå på 4,10 prosent effektiv rente hos DnB NOR. Det betyr at du sparer noen kroner på å binde renta nå. Samtidig er de lave fastrentene et tegn på at de flytende rentene er forventet å falle ytterligere i tiden som kommer.

Binde eller ikke binde? Her får du gode råd

Hør med banken din

I går satte Norges Bank ned styringsrenta med ytterligere 0,5 prosentpoeng.

Virkningene av det siste rentekuttet har ikke fått full effekt hos alle bankene. Det kan lønne seg å ta en telefon til banken din for å høre hva de kan tilby deg i fastrente for perioden fremover. Sammenlign så det tilbudet du får, med de beste fastrentetilbudene i de andre bankene.

- Du er ikke dum selv om du velger fastrente

Store forskjeller på bankene

Da DinSide spurte Svein Gjedrem i går om han forventet ytterligere kutt fra bankene nå, var svaret:

- Jeg vet noen banker allerede har varslet rentereduksjoner. Det har vært et rom mellom den gjennomsnittlige utlånsrenten og pengemarkedsrenten som har vært ganske stort. Den effektive pengemarkedsrenten har vært nede i 3,4-3,5, mens den effektive gjennomsnittlige utlånsrenten på boliger med god sikkerhet har ligget rundt 4,8.

Se hvilke banker som setter ned renta nå

Han sa videre at en margin på rundt 1,3 prosent er uvanlig høyt.

- Vi venter at den utviklingen vi har hatt i pengemarkedsrentene og som nå den rentereduksjonen vi har gjennomført, bidrar til å stadfeste, at den skal slå ut i lavere renter på boliglån i bankene.

Gjedrem sa også at Norges Bank det siste kvartalet har sett en tendens til at det har blitt større forskjeller i utlånsrentene fra bankene.

DinSide gjorde disse oppdagelsene i forrige uke da vi pekte på at det er hele 3,5 prosentpoeng som skiller billigste og dyreste bank på boliglån. Har du 2 millioner i boliglån, kan forskjellen utgjøre 50.000 kroner i året.

Betaler DU 50.000 for mye?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer