Fastrentene faller

Nå kan du binde på under fire prosent.

Fastrentene faller
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er et ganske gunstig tidspunkt å binde renta på. Det er vanskelig å time en fast rentebinding helt presist, men hvis man skal gjøre et forsøk på å treffe veldig bra, så tror jeg vi vil kunne se enda lavere nivåer for fastrentebinding om noen måneder, sa Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities til DinSide i januar.

Og nå ser vi at fastrentene faller. Beste fastrente hos DnB NOR er nå 3,89 effektiv rente på 3 års binding. Men de blir slått av Nordea, med beste fastrente på 3,75 prosent effektiv rente med 3 års binding.

Beste flytende boliglån ligger nå på 4,10 prosent effektiv rente hos DnB NOR. Det betyr at du sparer noen kroner på å binde renta nå. Samtidig er de lave fastrentene et tegn på at de flytende rentene er forventet å falle ytterligere i tiden som kommer.

Binde eller ikke binde? Her får du gode råd

Hør med banken din

I går satte Norges Bank ned styringsrenta med ytterligere 0,5 prosentpoeng.

Virkningene av det siste rentekuttet har ikke fått full effekt hos alle bankene. Det kan lønne seg å ta en telefon til banken din for å høre hva de kan tilby deg i fastrente for perioden fremover. Sammenlign så det tilbudet du får, med de beste fastrentetilbudene i de andre bankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer