Fastrentene i Lånekassen stiger

Høyeste fastrentetilbud på to år.

– Etter en periode med svært lave fastrenter på studielånet gikk rentene opp i september, og fra 1. november stiger de ytterligere. Vi må tilbake til september–oktober 2011 for å finne fastrenter som var høyere enn de nye satsene, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.  Foto: Lånekassen
– Etter en periode med svært lave fastrenter på studielånet gikk rentene opp i september, og fra 1. november stiger de ytterligere. Vi må tilbake til september–oktober 2011 for å finne fastrenter som var høyere enn de nye satsene, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen. Foto: Lånekassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en periode med den ene rekordlave fastrenten etter den andre, går det nå oppover igjen hos Lånekassen.

De nye fastrentetilbudene ligger nå ganske langt over den flytende renten, som blir liggende på 2,575 prosent ut året.

Les også: 450.000 nordmenn kan få superrente

De nye satsene

Fastrentesatsene på studielånet som gjelder fra 1. november. Tre års og ti års fastrente går opp med nesten 0,5 prosentpoeng, mens fem års fastrente stiger med nesten 0,6 prosentpoeng.

Rentetilbudene:Tre års bindingstid: 3,065 prosent.Fem års bindingstid: 3,455 prosent.Ti års bindingstid: 4,038 prosent. Kunder som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1.–12. oktober. Alle som skal søke om fastrente, må gjøre det på Dine sider på lanekassen.no. Her kan man logge inn med blant annet BankID.

Kjøpe bolig? Slik får du 1,5 millioner mer å rutte for

De fleste taper på det

Statistikk fra Lånekassen viser at åtte av ti taper på å binde renten på studielånet. Skal du binde renten bør du først og fremst gjøre det av hensyn til forutsigbarhet. De fleste kan imidlertid styre unna dette tilbudet fra Lånekassen. Som eksempelet fra Lånekassen viser, er det oftere at banken vinner på en slik avtale enn at kunden gjør det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer