Fastrentespekulanter innfrir NÅ

Etter en forbigående oppgang i ukene frem til nyttårsaften tror obligasjonsmeglere at både fastrenten og flytende rente skal ned.

Publisert

Enda mer betydningsfullt er at meglerne mener fastrenten igjen skal nærme seg den flytende. Dette betyr at gevinsten ved å innfri blir mindre og mindre i tiden som kommer.

– Det er stor usikkerhet med hva som kommer til å skje ved overgangen til år 2000, derfor sender markedet rentene opp, sier en obligasjonsmegler til Nettavisen.

Etter nyttår snur så bildet, og pengemarkedsrenten, som er grunnlaget for bankenes flytende rente, skal falle omlag ett halvt prosentpoeng.

Flere aktører forventer videre et kraftig fall i renten på statsobligasjoner. Statsobligasjoner danner grunnlaget for bankenes fastrente.

I dag er renten på statsobligasjoner med ti års løpetid 6,2 prosent. Den Norske Bank venter at denne renten faller tilbake til 5,25 i løpet av første kvartal i år 2000. Det er nesten ett prosentpoeng lavere.

Dersom meglernes spådommer slår til er det god grunn til å innfri fastrentelånet nå - i hvert fall for deg som har spekulert i fastrentelån. Går du over til flytende rente er det penger å hente.

Har du lån på én million over ti år får du en umiddelbar gevinst på i underkant av 14.000 kroner (renten på statsobligasjoner var 1,4 prosent lavere i februar enn det den er nå). Venter du halveres gevinsten om noen måneder - ifølge meglerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer