Fått faktura uten KID? Pass på dette

Du kan motta en faktura som ikke har KID-nummer, og da bør du være ekstra nøye med hva du skriver i meldingsfeltet før du betaler.

ORDENSTALL: KID-nummeret på fakturaen skal gjøre det enklere å holde styr på hvilke regninger som er betalt, men det er ikke påbudt å bruke KID-nummer. Foto: Eilin Lindvoll.
ORDENSTALL: KID-nummeret på fakturaen skal gjøre det enklere å holde styr på hvilke regninger som er betalt, men det er ikke påbudt å bruke KID-nummer. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Dersom du, for eksempel, har leid inn fagfolk til å pusse opp hjemme hos deg, skal det aktuelle firmaet fakturere deg for jobben. Det er, imidlertid, ikke sikkert at det er et kundeidentifikasjonsnummer (KID-nummer) på fakturaen du får tilsendt.

- Det er ikke uvanlig at håndverkere fakturerer uten å bruke KID. Slike nummer skal gjøre det lettere å holde styr på hvilke regninger som er betalt, men det er ikke påbudt å bruke KID, sier jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til Dinside.no.

Skriv dette i meldingsfeltet

Så, hva skal du gjøre hvis det ikke er KID-nummer på fakturaen du skal betale?

Iversen anbefaler deg å bruke meldingsfeltet der du vanligvis skriver inn KID til å tydeliggjøre hva betalingen gjelder.

- For en håndverkertjeneste er det lurt å skrive adressen der jobben ble utført. Hvis avtalen din har et nummer, bør du føre det på også, eksemplifiserer han.

Undertegnede, som selv har fått en faktura uten KID, valgte å skrive inn fakturanummer, adresse hvor oppussingen er gjort, samt måned og årstall i meldingsfeltet.

Unngå feil kontonummer

Når du betaler en regning uten KID, må du være nøye med å påføre kontonummeret til mottakeren korrekt. Det blir nemlig ikke foretatt noen automatisk sjekk om pengene går rett sted når det ikke er noe KID-nummer på fakturaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer