Fått overraskende krav om moms og gebyrer?

Da kan du be nettbutikken betale, mener ekspertene.

RISIKABELT: Å kjøpe varer fra utlandet har alltid vært problematisk i Norge, men med den nye 350-kronersgrensa har vi fått et helt nytt problem: Estimerte fraktverdier.  Foto: ALL OVER PRESS
RISIKABELT: Å kjøpe varer fra utlandet har alltid vært problematisk i Norge, men med den nye 350-kronersgrensa har vi fått et helt nytt problem: Estimerte fraktverdier. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside fortalte nylig at nordmenn som handler fra utlandet får kostbare overraskelser i ettertid, som resultat av den nye 350-kronersgrensa.

For selv om kjøpet ditt er på under 350 kroner inkludert frakt, kan du få krav om både moms og gebyrer. Grunnen er at fraktselskaper som DHL legger til en estimert fraktverdi, dersom frakten ikke er godt nok spesifisert på pakka, og dette estimatet er ofte langt høyere enn hva kundene faktisk betalte.

Etter artikkelen har vi mottatt uvanlig mange henvendelser fra andre i nøyaktig samme situasjon; over 50 lesere på e-post og et utall andre i kommentarer under artikkelen.

Problemet er høyst reelt, og spørsmålet er: Må de faktisk betale dette helt selv?

BAKGRUNNEN: DHL anslår fraktpriser så pakken havner over 350-kronersgrensa – ikke et problem tidligere

«Ikke ditt ansvar»

- DHL-eksempelet er godt. Vi vet dette skjer, og man kan spørre seg om det er greit, sier direktør Ragnar Wiik i Forbruker Europa til Dinside.

Forbruker Europa er en underorganisasjon av Forbrukerrådet, og det norske kontoret i et nettverk som skal gjøre det tryggere å handle mellom EØS-landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer