Kommentar

Fått rentevarsel? Gjør dette nå!

Mens noen banker holder rentene sine uendret, har andre varslet at de øker dem. Har du fått rentevarsel, bør du bruke tiden framover godt.

VURDERING: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hva som avgjør hvor mye du får i lån til boligkjøp. I saken under kan du lese hvilke råd Dinsides økonomijournalist har til de som har fått varsel om renteøkning fra banken sin. Vis mer
Publisert

Torsdag 23. september satte Norges Bank opp styringsrenta fra 0 til 0,25 prosent.

Mens noen banker sa at de holder renta uendret foreløpig eller ut året til og med, kom andre banker på banen allerede de neste dagene og varslet at de øker boliglånsrentene sine med tilsvarende prosentpoeng eller mer enn sentralbankens styringsrente.

Du har seks uker

Det er imidlertid slik at det går seks uker fra banken varsler renteøkning på boliglånet til den nye renta faktisk trer i kraft - og i løpet av denne tiden er det mye du kan foreta deg.

Så, bruk disse seks ukene godt!

På tide å prute

Det aller første du bør gjøre, er å sjekke at du har konkurransedyktig rente på boliglånet ditt. Dette gjør du ved å plotte inn detaljene dine i Finansportalens sammenligningstjeneste.

Ser du at du har så lav rente du kan få, er det bare bra, men ligger renta di godt over de beste tilbudene på markedet, kan du være tjent med å gjøre grep.

Derfor bør du ta en telefon til banken du har boliglånet hos og si at du ser den og den banken har lavere rente på boliglån for deg enn du har per i dag - så ber du banken din rett og slett sette ned renta di tilsvarende, eller så bytter du bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer