Fattig FrP-velger

Fire av ti misfornøyd med fattigdomspolitikken

Publisert
Sist oppdatert

Bekjempelse av fattigdom er en av regjeringens dårligste saker. Fire av ti er misfornøyd. Størst er misnøyen blant Frp-velgere, hjemmesittere og de fattigste.

Blant regjeringspartienes velgere mener to av ti at regjeringens fattigdomspolitikk ikke holder. Mest fornøyd er SV-velgerne, der 39 prosent beskriver fattigdomspolitikken som god.

De gamle ikke så fattige likevel

Seks av ti i Frp

Bortsett fra velgerne til partiet Rødt, er det i Frp-land at misnøyen er størst. Hele 61 prosent av Frp-velgerne mener regjeringens innsats for å bekjempe fattigdom er dårlig eller veldig dårlig, ifølge en meningsmåling Sentio har gjennomført for Klassekampen.

I gruppene med lav inntekt (mellom 100.000 og 200.000 kroner), ingen høyere utdanning og eldre over 60 år finner man størst andel av dem som er misfornøyde med fattigdomsbekjempelsen. Det er flere kritiske røster i Oslo og mellomstore byer på Østlandet enn i Midt-Norge og Nord-Norge.

Også blant sofavelgerne er misnøyen stor; over halvparten av hjemmesitterne mener regjeringens fattigdomsbekjempelse er dårlig eller veldig dårlig.

Fattig, ikke ideologisk

Valgforsker Frank Aarebrot er ikke overrasket over at misnøyen er størst i lavinntektsgrupper, blant sofavelgere og dem som stemmer Frp.

- De fattige selv er ikke spesielt ideologiske, de er mest fortvilte. Flere undersøkelser viser at mennesker som er marginaliserte stemmer Frp, sier Aarebrot, og viser til at Frp for eksempel er det største partiet blant innsatte i fengslene.

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) forsvarer regjeringens fattigdomspolitikk og sier at den rødgrønne regjeringen gjør mer enn de borgerlige ville gjort. Hun avviser at mer individorientert bistand er veien å gå, slik Frp og KrF ønsker.

Økonomisk forstand går i arv

AKTUELT

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer