Fattige får dårligst medisin

Jo mer penger, jo bedre medisin.

Publisert
Sist oppdatert

En forskningsrapport slår fast at de med dårlig økonomi og lav utdannelse også får den dårligste medisinen, skriver Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL) i en pressemelding.

Spørsmålet om individuell refusjon av utlegg til legemidler skal være avgjørende. Ifølge LHL ga de en advarsel i en høringsuttalelse til til Helse- og omsorgsdepartementet i forbindelse med revisjon av blåreseptordningen.

Redd ryggen med utdanning

Ressurssvake

Ifølge LHL er det en klar sammenheng mellom dårlig økonomi og evnen til å gjennomføre den tungvinte saksgangen det er lagt opp til i den nye ordningen, for å få refundert utgifter til medisiner.

Det å måtte legge ut til medisiner setter også en begrensning på hvem som faktisk har råd til de dyreste medisinene. For det er ikke alle som har anledning til å legge ut store beløp.

Bedre helse eller tom lommebok?

- Vi har fått mange henvendelser knyttet til denne problemstillingen. Det er tydelig at det for mange av våre grupper er et problem at medisinene har blitt dårligere tilgjengelig. Vi har imidlertid ikke hatt klare tall på hvor mange som ble rammet av endringene i blåreseptendringen. Derfor er vi godt fornøyd med at rapporten helt klart støtter det inntrykket vi også sitter med sier spesiearådgiver i LHL Magnar Sortåsløkken i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer