FBI advarer mot nytt virus

Beskylder deg for lovbrudd og låser datamaskinen.

Slik skal meldingen som popper opp på datamaskinen din, se ut. Til forveksling lik nettsiden til FBI.
Slik skal meldingen som popper opp på datamaskinen din, se ut. Til forveksling lik nettsiden til FBI. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide omtaler jevnlig nye svindelmetoder som dukker opp, den ene mer kreativ enn den andre. Det siste på svindelfronten er at du bli bøtelagt for overtredelser ved bruk av internett - av selveste FBI.

Beskylder deg for lovbrudd

Som de fleste skjønner har ikke FBI noe med dette å gjøre. Tvert i mot går det amerikanske byrået nå selv ut og advarer folk mot å gå på denne typen svindel, som de har sett flere tilfeller av den siste tiden.

Det dreier seg nærmere bestemt om skadelig programvare som installerer seg selv kun ved at du besøker visse nettsteder. Når datamaskinen er infisert låser den seg, samtidig som det kommer opp en melding som påstås å være fra FBI, om at brukeren har brutt loven gjennom sin internettbruk.

Og det er her svindelbiten kommer inn i bildet: For å låse opp datamaskinen, påstås det at nettbrukeren må betale en bot for lovbruddet.

Les også: Lokker med iPad for å svindle deg

Ikke betal!

Ifølge det amerikanske IC3, som gir svindeloffere en enkel mulighet til å rapportere om svindel på internett, er det faktisk noen som har gått på og betalt boten slik de får beskjed om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer