Feber

Stell godt med barn som har feber. Kjølig rom er bra. Les mer.

Publisert

Nyttig å vite om feberFeber vil si kroppstemperatur på 38° C eller høyere. Feber er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen selvstendig sykdom. Det behøver ikke være noe alvorlig som ligger bak, og feber er i seg selv vanligvis helt ufarlig.Når man snakker om høy feber vil det si kroppstemperatur på 40° C eller mer.

Barn får lettere feberSom regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn, og barn får lettere feber enn voksne fordi de har en mer umoden temperaturregulering. Når et barn har feber betyr det generelle inntrykket av barnet (allmenntilstanden) mer enn hvor høy feberen er.

Hva gjør du ved feber?Barn med feber må stelles godt med. Man må unngå overoppheting, og man kan gjerne kle av barna helt eller delvis. Romtemperaturen kan også senkes til 15-17° C . Ved feber er det spesielt viktig å drikke nok væske.Man kan ta febernedsettende medisiner, og disse virker også smertestillende. For feberens skyld er det imidlertid ikke nødvendig med febernedsettende medisiner før temperaturen er over 39° C.

Når bør man kontakte lege?Lege bør kontaktes ved høy feber og mistanke om alvorlig sykdom. Det samme gjelderdersom man har høy feber som har vart i mer enn 3 døgn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer