Fedme kan svekke sexlivet

Fedme påvirker mange kvinners sexliv negativt. Nå er det på tide å ta temaet på alvor, mener flere eksperter.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: cOLOURBOX.COM
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: cOLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overvekt kan ha en negativ innvirkning på kvinners sexlyst, orgasmer, opphisselse og tilfredsstillelse. Det viser to nye studier fra Italia og USA, ifølge Dagens Medisin.

Og vi sliter stadig mer med vekta. Norske undersøkelser tyder på at mer enn en av fem voksne nordmenn fedme:

Forskere ved Universitetet i Napoli står bak den ene studien. De har tatt for seg 52 overvektige kvinner som kom ut på et lavt nivå av skalaen Female sexual function index. Sammenlignet med en kontrollgruppe med et såkalt normalt seksualliv så forskerne en sammenheng mellom overvekt og dårlig seksualliv i form av redusert opphisselse, orgasme og tilfredsstillelse.

Har du mistet futten i sex-livet? Mye kan gjøres for å få tilbake lysten på den naturlige måten:

Kvinner mest påvirket

I den amerikanske undersøkelsen, der 1158 menn og kvinner med fedmeproblemer deltok, fant også forskerne at fedme påvirker seksuallivet negativt. De så dessuten at overvektige kvinner blir mer påvirket enn overvektige menn.

- Mellom en tredel og halvparten av kvinnene i undersøkelsen har problemer med seksuallivet. Dette er forbundet med overvekt, forklarer allmennlege og en av artikkelforfatterne, Truls Østbye, som er tilknyttet Duke University i North Carolina,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer