Fedon virker best på menn

Lavkarbo-dietter er mer effektive for menn enn for kvinner melder amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse gjort av Universitetet i Connecticut har forskerne komme fremt til at lavkarbo-dietter, som Atkins-dietten og kostholdsrådene til Fedon Lindberg, egner seg best for menn.

De 28 deltakerene i studien fulgte dietten i 50 dager. Resultatene viser at en tredjedel av de femten mannlige forsøkspersonene gikk ned mer enn 4,5 kilo. En mann mistet så mye som 11 kilo, mens de 13 kvinnelige deltakerene på langt nær klarte å kvitte seg med så mye.

Studien fra universitetet i Connecticut, som delvis er finansiert av Atkins Foundation, sammenlignet også forskjellige typer dietter.

En lavkarbo-diett var tre ganger så effektiv for å fjerne vekt som en lavfett diett.

- Resultatene fra disse studiene viser at lavkarbo-dietter utkonkurrerer lavfett-diettene når det gjelder vekttap og fetttap på kort sikt, sier Jeff Volek, universitetslektor i kinesiologi ved universitetet.

Jeff Volek tilføyde også at forskjellen var mest synlig hos menn, selv om kvinner også mistet mer vekt på et kosthold med lite karbohydrater.

ForskjelleneTidligere forskning har antydet at det er liten forskjell mellom lavfett og lavkarbo-dietter på lang sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.