Fedre i harnisk over kontantstøtten

Kontantstøtten skal i sin helhet gå til den av foreldrene som har hovedomsorgen for barna. - Nok et eksempel på at samværsfedre blir oversett. Det finnes ikke et eneste eksempel på et offentlig tiltak som skal styrke kontakten mellom fraskilte fedre og deres barn, sier Ronny Skaar i Foreningen 2 Foreldre.

Publisert

- De samfunnsmessige virkningene av kontantstøtten på kort og lengre sikt er overhodet ikke søkt utredet. Dette gjelder problemstillinger knyttet til kvinner og menns omsorgs- og arbeidsdeling, de økonomiske bivirkningene ved samlivsbrudd, og spesielt den svake relasjonen mellom fedre og barn, sier F2Fs talsmann Ronny Skaar til DinSide.

F2F er ikke mot kontantstøtten, men de tror at regjeringens utforming av den vil forverre situasjonen ytterligere for de fleste "samværsfedre". F2F har derfor lansert flere alternative forslag til kontantstøttens utforming. F2F foreslår blant annet å kjønnskvotere kontantstøtten og i tillegg at den deles likt mellom foreldrene dersom de ikke lever sammen.

Urettferdig system

- Det er den av foreldrene barnet ikke bor sammen med barnet som har behov for å få lettet det økonomiske presset, sier Skaar.

Han peker på mange fedre av økonomiske årsaker har mindre tid sammen med barnet enn det de ønsker.

- Slik systemet er i dag mottar den av foreldrene som har hovedomsorgen absolutt all statlig støtte. Skattelettelser, barnetrygd, ulike tilskudd og bidragsordningen er ensidig rettet mot den som har fått hovedomsorgen. Det at mange fedre har barna opp til 40 prosent av tiden har frem til i dag blitt fullstendig oversett av politikerne. Nå er det nok, sier Skaar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer