Skattemeldingen 2020

Feil kan gi dyr tilleggsskatt

Det kan koste deg dyrt om du ikke sjekker skattemeldingen, og leverer den med feil og mangler.

FRISTEN ER FREDAG 30. APRIL: I denne videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. I saken under kan du lese hva som skjer hvis du leverer en skattemelding med feil. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 30. april er fristen for å sjekke at tallene i skattemeldingen stemmer og levere den.

Skattemeldinger som ikke er levert innen denne datoen regnes som levert med de forhåndsutfylte opplysningene som var oppgitt ved fristens utløp.

- Det er viktig å huske at du er ansvarlig for at opplysningene i skattemeldingen er riktig når de sendes inn. Hvis du er en av de som blir kontrollert, og det viser seg at du har hatt en skattefordel av at du ikke har oppgitt alle opplysningene dine, kan det medføre tilleggsskatt, advarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand overfor Dinside.

- Husk også å få med ting du kan få fradrag for - målet er nemlig å betale riktig skatt, ikke for mye eller lite, sier hun videre.

Risikerer tilleggsskatt fra 20 til 60 prosent

Tilleggsskatten er vanligvis på 20 prosent av den skattemessige fordelen, mens for grove tilfeller har Skatteetaten mulighet til å gi skjerpet tilleggsskatt i tillegg til den ordinære satsen:

  • Skjerpet tilleggsskatt er 20 prosent, slik at den samlede tilleggsskatten blir 40 prosent i grove tilfeller.
  • I særlig grove tilfeller kan Skatteetaten gi 40 prosent i skjerpet tilleggsskatt i tillegg til den ordinære satsen. Den høyeste samlede tilleggsskatten kan altså bli 60 prosent.

Du kan lese mer om unnskyldende forhold, unntak og klagemuligheter på tilleggsskatt hos Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer