God jobbsøknad?

Feilen «alle» jobbsøkere gjør

Mange gjør den samme feilen når de søker ny jobb. Dette må du unngå i søknaden og CV-en.

JOBBSØKER? De som skal søke jobb bør bruke tid og omtanke når de komponerer sin CV og jobbsøknad, anbefaler ekspertene. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB
JOBBSØKER? De som skal søke jobb bør bruke tid og omtanke når de komponerer sin CV og jobbsøknad, anbefaler ekspertene. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB Vis mer
Publisert

Det å skrive jobbsøknad og CV er en spesiell prosess som kan være med på å avgjøre framtida.

En dårlig jobbsøknad kan føre til flere avslag og en følelse av å miste motet, og vipps, så begynner man å sikte lavere.

Skriver du derimot en god jobbsøknad, er du plutselig med i jakten på en ettertraktet jobbstilling. En skikkelig god søknad kan til og med hjelpe deg til høyere lønn, om flere bedrifter viser interesse for deg.

Men så kommer spørsmålet: Hva er en god jobbsøknad? Vi har snakket med to eksperter i rekrutteringsbransjen med svaret.

De forteller også om hvordan jobbmarkedet har utviklet seg de siste åra, og hva som gjelder å lære seg.

- Dette er viktig

- For meg er en god CV og søknad skreddersydd for den jobben som er lyst ut. Det aller viktigste med CV og søknad er at du viser til kompetanse som etterspørres i utlysningen, sier Hanne Holst til Dagbladet. Hun jobber som rådgiver for Adecco Select.

- Som rekrutterer ønsker jeg å raskt kunne se hva du har gjort og hva du har oppnådd i stillingene du har hatt. Jeg er utelukkende opptatt av å se om du som kandidat har den bakgrunnen jeg ser etter, forteller Holst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer