Feilen i Altinn er ikke funnet

Det kan ta lang tid før du får sjekket selvangivelsen på nett.

– Altinn åpner ikke før årsaken er funnet og løsningen fungerer som normalt, melder Brønnøysundregistrene  Foto: Altinn
– Altinn åpner ikke før årsaken er funnet og løsningen fungerer som normalt, melder Brønnøysundregistrene Foto: Altinn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag klokken 18.34 ble Altinn stengt som følge av et svært alvorlig sikkerhetsbrudd. Altinn er nettportalen som har ansvaret for å drifte og levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter, deriblant selvangivelsen.

I løpet av natten og morgentimene er det blitt jobbet med å finne årsaken til den alvorlige sikkerhetsglippen - foreløpig uten hell.

– Feilen i Altinn er ikke funnet i løpet av natten, men det er ingenting som tyder på at omfanget av sikkerhetshendelsen er større enn avdekket i går kveld. Det er kun en person som er blitt eksponert, melder Brønnøysundregistrene i en pressemelding onsdag morgen.

Brønnøysundregistrene har forøvrig ansvaret for Altinn. De melder videre at Altinn ikke vil åpnes før tjenesten fungerer som den skal.

– Altinn åpner ikke før årsaken er funnet og løsningen fungerer som normalt. Nedetiden har konsekvenser for de som frem til nå ikke har fått sjekket selvangivelsen sin, men størst konsekvens har nedetiden for de profesjonelle brukerne som i dag ikke får løst sine oppgaver i Altinn, heter det i pressemeldingen.

Skatteetaten har også varslet om at ingen får sjekket selvangivelsen på nett før de er sikre på at ikke problemene vil oppstå igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer