- Feilinformerer om arveavgift

Anklager NHO og Høyre-leder Erna Solberg for å feilinformere.

NHH-professor anklager NHO og Høyre for å feilinformere om de nye arveavgiftsreglene. Foto: NHH
NHH-professor anklager NHO og Høyre for å feilinformere om de nye arveavgiftsreglene. Foto: NHH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Professor Terje Hansen ved Handelshøyskolen i Bergen anklager NHO-sjef Finn Bergesen og Høyre-leder Erna Solberg for å feilinformere om hvordan arveavgiften rammer bedrifter, skriver HegnarOnline.

De siste dagene har Bergesen og Solberg kritisert regjeringens nye regler for arveavgift. Bergesen mener regjeringen innfører skatteskjerpelser som rammer familieeide bedrifter over hele landet. Men Hansen slår nå tilbake mot kritikken, skriver Nationen.

– De overdriver konsekvensene av regelendringene. De framsetter påstander uten at disse dokumenteres. Man kan lure på om de kjenner regelverket de kommenterer, sier professoren.

Gunstigere arveavgiftsregler fra neste år: Utsett oppgjøret om du kan

Hans eksempler viser at arvingene av typiske familiebedrifter med de nye reglene vil måtte betale maksimalt 1,5 prosent i arveavgift av den virkelige verdien av bedriften de arver. Professoren viser til at NHO ikke har lagt fram regneeksempler som viser hvordan reglene vil slå ut.

– Selvfølgelig gjør de ikke det. NHO driver med systematisk feilinformasjon når det gjelder formuesskatt og arveavgift. Jeg har flere ganger tatt dem på feil, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer