Feitere uten frokost

Tenåringer som lar være å spise frokost legger raskere på seg, viser ny studie.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com	 	  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De som spiser frokost er vanligvis slankere enn de som lar være.


Hvis du ønsker å gå ned i vekt er ikke det å droppe dagens første måltid måten å gjøre det på. Det mener i hvert fall forskerne ved University of Minnesota, som over en fireårsperiode fulgte 2 000 tenåringer med argusøyne.

Det viste seg nemlig at de som hoppet over frokosten veide om lag 2,5 kilo mer enn de som spiste om morgenen, selv om det totale kaloriinntaket var høyere hos de som spiste frokost.

Les også: Her er slanke-frokosten

- Det kan høres ut som en motsetning, men de som fikk i seg flest kalorier gjorde også mer for å forbrenne disse. Og det kan skyldes at de som spiste frokost følte seg mer opplagt, sier forskningsleder Mark Pereira til BBC News.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer

Spesielt tenåringsjentene viste tendenser til å droppe frokosten.

- De lar være å spise frokost fordi de bekymrer seg for vekten. Men det ironiske er jo at det er de som ikke bekymrer seg for dette, som klarer å holdet vekten nede, sier Pereira.

Les også: Frokosten kan redde livet ditt

Smartere og slankere

Anne-Marie Aas er klinisk ernæringsfysiolog ved Aker Universitetssykehus, og mener erfaring viser at det kan være smart å spise frokost.

- Nytten av å spise frokost er jo mye omdiskutert, men man har også sett i noen studier at barn og studenter fungerer bedre og mestrer mer etter å ha spist frokost. Ved å spise frokost blir man mer opplagt og blodsukkeret holder seg stabilt, sier hun til DinSide Helse.

Les også: Bedre helse med frokost

Ifølge Aas stemmer det at de som spiser frokost vanligvis er slankere enn de som hopper over morgenmåltidet.

- Det kan skyldes at de som hopper over frokost småspiser mer i løpet av dagen, og har et høyere matinntak om kvelden, sier hun.

Les også: Maten som brenner fettet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer