Stipend og lån

Fellene som kan redusere studiestøtten

Sjekk om du risikerer kutt i stipendet ditt skoleåret 2019/2020.

MYE Å HUSKE PÅ: Det er viktig at du holder tunga rett i munnen slik at du oppfyller Lånekassens krav til studiestøtte. Foto: NTB Shutterstock
MYE Å HUSKE PÅ: Det er viktig at du holder tunga rett i munnen slik at du oppfyller Lånekassens krav til studiestøtte. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. juli ble 99.319 kommende studenter i Norge tilbudt studieplass. Er du en av disse? I så fall burde du vite hvilke krav du må oppfylle for å få maksimalt lån omgjort til stipend.

Her er det bare å holde tungen rett i munnen, for det er en håndfull regler og tall å holde styr på for at du ikke skal risikere å få redusert studiestøtte. Lånekassens inntektsgrense, formuesgrense eller avbrutt grad er bare noen stikkord som avgjør hvor mye du kan få omgjort til stipend.

I 2015 fikk faktisk 29.000 studenter redusert utdanningsstipend, noe som tilsvarte 11,1 prosent av alle studenter dette året. Disse studentene hadde altså for høy inntekt, formue eller trygd til å få fullt stipend. Også de senere årene anslås at rundt 10 prosent av studentene hvert år får redusert stipendet på grunn av behovsprøving, som tilsvarer mellom 29-30.000 studenter.

Her har vi samlet fem «feller» du må passe deg for.

#1. Du overskrider inntektsgrensen

Dersom du har jobbet deltid på våren, og hatt sommerjobb i sommer, kan det være en idé å sjekke hvor mye mer du kan jobbe resten av året før du risikerer å få redusert utdanningsstøtten din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer