Fem enkle tips for å snu minus til pluss

Slik får du kontroll på økonomien.

BLAKK? Det skal ikke så mye til å få bedre råd. Lag en plan for hvordan du skal disponere pengene dine, og hold deg til den. Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLAKK? Det skal ikke så mye til å få bedre råd. Lag en plan for hvordan du skal disponere pengene dine, og hold deg til den. Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mange som 49 prosent oppgir at de går tomme før lønningsdag. Da kan veien til betalingsproblemer være kort. Går du i minus hver måned, er du helt nødt til å gjøre noen justeringer.

Følger du våre fem enkle råd, kan du snu minus til pluss før året er omme.

1. Sett opp budsjett

Nøkkelen til en økonomi i balanse, er å ikke bruke mer enn man har. Det første du må gjøre er å skaffe deg en oversikt over forbruket ditt.

Budsjettering kan gjøres enkelt, og mange banker har verktøy du kan benytte i nettbanken. Beregn hvor mye du må sette av til faste utgifter, og legg en plan for hvordan du skal disponere resten av pengene.

Skal budsjetteringen ha noe for seg, må du holde deg til planen du har lagt.

2. Opprett regningskonto

Del årets faste utgifter (lån, strøm, forsikringer, NRK-lisens, barnehage med mer) på tolv og overfør dette beløpet pluss en liten buffer til en regningskonto på lønningsdag hver måned.

Med regningskonto får du en forutsigbar økonomi gjennom året, uavhengig av når det er forfall på de største regningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer