Fem ganger bankrenten!

Det var en mild vinter på Østlandet og nå kan du kjøpe tørr bjørkeved 15-20 prosent billigere enn hva den vil koste om få måneder.

Lite gir bedre avkastning.
Lite gir bedre avkastning. Vis mer
Publisert

Fyrer du med ved om vinteren? Har du ledig plass til en favn eller to? Da bør du kanskje overveie å kjøpe veden nå. Ifølge Rune Østgård, redaktør av bladet Norsk Ved, er normalprisen for en favn bjørkeved som er godt tørket, kappet i 30 cm kubber og kløyvet 1.450 kroner pr. favn pluss moms.

Høy avkasting

- Men jeg tror nok det er noen som ligger inne med lager etter en forholdsvis mild vinter, sier Østgård, som mener man nå kan kjøpe den samme veden til 1.200 kroner favnen.

Det er en rabatt på 17%.

Etter en beinkald vinter 95/96 og en ganske kald 96/97 var det nok stor optimisme i vedbransjen. Til tider lå prisene et par hundre kroner høyere pr. favn enn dagens normalpriser og det var forholdsvis god business å produsere ved.

Sist vinter var langt mildere, og i lokalavisene i landkommunene rundt Oslo averteres blandingsved for 1.000 kroner pr. favn.

Noe mye moms er det heller ikke.

Fem ganger bankrenten

Om det blir en normalt kald vinter igjen, hvilket det vel er rimelig å anta, vil vedprisen om syv-åtte måneder igjen ligge på 1.450 kroner pr. favn. Da vil avkastningen av et kjøp nå utgjøre omtrent 20%, eller fem ganger det man får i banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer