Fem grunner til å holde seg unna

En rekke nettauksjoner frister med dyre produkter til vanvittig lave priser. Men vårt klare tips er å holde seg unna.

HELDIG: Denne mannen fra Horten fikk en Samsung 40' LED-TV og blu-ray-spiller for 500 kroner gjennom en såkalt øresauksjon, ifølge Bidit.eu. Vårt tips er likevel å være svært kritisk til slike auksjoner.
HELDIG: Denne mannen fra Horten fikk en Samsung 40' LED-TV og blu-ray-spiller for 500 kroner gjennom en såkalt øresauksjon, ifølge Bidit.eu. Vårt tips er likevel å være svært kritisk til slike auksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann fra Horten kan virkelig juble etter å ha kapret til seg en blu-ray-spiller og en flunkende ny 40 tommers LED-TV fra Samsung. Prisen? Den symbolske summen av 500 kroner.

Det vanvittige kuppet ble gjort på Bidit.eu, en av de mange og populære øresauksjonene som har dukket opp på nettet de siste årene.

- Satt oppe halve natta for å by... og det lønte seg, skriver den heldige budvinneren på auksjonens nettsider.

Det er ikke rart folk lar seg friste av de latterlig lave prisene på slike øresauksjoner. Men sannsynligheten for at du får et av disse produktene du byr på til en god pris, er særdeles liten. Så små er sjansene for å gjøre et auksjonskupp, at du rett og slett bør holde deg unna disse auksjonene.

Dette er konklusjonen vi kan trekke, etter at DinSide har gått disse øresauksjonene etter i sømmene i snart et år. Nedenfor kan du se de viktigste grunnene vi har kommet frem til, for å konkludrere med at en bør være skeptiske til slike auksjoner:

1. Kontorer i utlandetMange av øresauksjonene har hovedkontor (eller i noen tilfeller eneste kontor) på Malta, Kypros eller et eller annet sted langt unna kalde Norge. Det betyr at det kan være svært vanskelig å henvende seg til bedriften, dersom du skulle ha spørsmål eller klager angående en auksjon eller et produkt. Nettsidene oppgir ofte bare en e-postadresse som kontaktinformasjon. Dette er rett og slett for dårlig. På tross av at mange produkter selges til lav pris, er det mange norske kunder som bruker mye tid og penger på slike nettsteder. Det burde derfor være mer informasjon om hvordan en kan komme i kontakt med selskapet, som tross alt skal levere disse produktene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.