Fem grunner til å spise hvitløk

... og tips til hvordan du slipper unna hvitløksånden.

Hvitløken bør knuses før du tilsetter den i maten, for å frigjøre de helsebringende stoffene. Foto: Colourbox
Hvitløken bør knuses før du tilsetter den i maten, for å frigjøre de helsebringende stoffene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvitløk er godt kjent fra kjerringrådene, men det er også gjort veldig mange vitenskapelige studier og forsøk på hvitløkens medisinske egenskaper. Ifølge nettmagasinet HerbMed, som har samlet forskningsmateriell og annen kunnskap om urtenes egenskaper, er det gjort 141 kliniske tester på hvitløk, i tillegg til 45 observasjonsstudier.

Knus hvitløken før du lager maten

Her er fem gode grunner for hvorfor du bør spise hvitløk. Og hvitløksånde er ingen unnskyldning for ikke å spise den sunne planten - nederst i artikkelen kan du se tips til hvordan du unngår å puste sidemannen på bussen i bakken ...

Forkjølelse: Flere vitenskapelige tester har vist at hvitløk hjelper mot forkjølelse. En studie fra Garlic Centre i East Sussex viste at de som tok hvitløkstilskudd jevnlig, reduserte risikoen for å pådra seg forkjølelse med 50 prosent. Og dersom de som spiste hvitløkstilskudd likevel skulle pådra seg forkjølelse, kunne de se fram mot en raskere rekonvalesens enn de som ikke hadde spist hvitløkstilskudd.

Hjerte: Forskere ved University of Alabama i USA fant at hvitløken var rene hjertemedisinen. Den får nemlig blodårene til å slappe av, og dermed flyter blodet fint - og hjertet trenger ikke å jobbe så hardt. Det er de svovelholdige stoffene som dannes når allicinet i hvitløken brytes ned, som har den positive effekten på blodårene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer