Betalingsproblemer?

Fem måter å skaffe mer penger

Sliter du med å få endene til å møtes på grunn av prisøkninger på strøm, drivstoff, mat og annet? Det dyreste du kan gjøre er å stikke hodet i sanden, fastslår siviløkonom.

LÅN AV NÆRE OG KJÆRE: Mangler du penger, kan et privat lån være løsningen. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: Nordea/John Trygve Tollefsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som blir dyrere om dagen, blant annet strøm, drivstoff og mat.

I tillegg er det ventet flere renteøkninger framover, som ikke vil gjøre hverdagen noe billigere.

Er du én av dem som har tynnslitt økonomi nå, kan du heldigvis gjøre noen grep for å unngå gjelds- og inkassofeller.

- Ingen vil du skal få betalingstrøbbel

- Regningen forsvinner ikke selv om du fortrenger den. Den kommer bare til å vokse, advarer daglig leder Geir Grindland i Inkassopartner til DinSide.

Det dyreste du kan gjøre, er å stikke hodet i sanden. Regningene forsvinner ikke, men går videre til inkasso, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

- Men verken du, strømselskapet, banken eller mobilselskapet ønsker en inkassosak. Alle taper penger på det. Derfor vil de strekke seg langt for å komme deg i møte, understreker han.

Så, ring dem eller chat med dem, og hør om muligheter for å dele opp eller utsette fakturaen.

- Ikke vær flau over å ta denne telefonen, for du er ikke alene. Kreditorene håndterer slike forespørsler hver eneste dag, hele året, sier Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.