Fem myter om kviser

Mange unge har så store problemer med kviser at de prøver alt for å få bukt med problemet. Vi avslører fem vanlige myter om kvisene.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim HenriksenJoachim Henriksen

For deg som sliter med kviser er det ikke lett å finne ut av hva som faktisk hjelper. Rådene er mange og noen av dem er direkte feilaktige. Dette er de fem vanligste mytene som skal hjelpe mot kviser:

Myte 1: Sol hjelper

Mange unge lever i troen om at solbrun hud kan forebygge kviser. Sannheten er at sol og solarium faktisk kan bidra til å gjøre problemet enda verre.

Brunfargen i huden kan maskere litt av den irriterte røde fargen i kvisene. Men ulempen er at solen tørker ut huden og kan øke irritasjonen i hudcellene. Risikoen for tidlig aldring og hudkreft øker også når du ligger i solen eller i et solarium.

Det er spesielt viktig å unngå sol om du bruker medikamenter mot kviser. Flere slike medikamenter kan gjøre huden ekstra ømfintlig og mer utsatt for skader ved stråling. Vårt råd er å bruke lette klær og hatt i solen og finne en solkrem som ikke tetter til porene i huden.

Myte 2: Fett og søtsaker er årsaken

Det er en svært populær teori at kostholdet avgjør hvor mye kviser som dukker opp i ansiktet. Mange av våre lesere forteller også om ja-mat og nei-mat som de mener hjelper på problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer