Fem smarte måter å bruke feriepengene på

Det kan lønne seg å ikke bruke alle feriepengene på sydenferien.

SMART PENGEBRUK: Utbetalingen av feriepenger kan være en gylden anledning til å få orden i økonomien, betale ned dyr gjeld og få i gang sparingen. Foto: PER ERVLAND
SMART PENGEBRUK: Utbetalingen av feriepenger kan være en gylden anledning til å få orden i økonomien, betale ned dyr gjeld og få i gang sparingen. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generelt har vi i Norge stort sett så vi klarer oss, men det er ikke alltid vi får lagt til side penger til sparing eller uforutsette utgifter.

Da er nettopp årets feriepengeutbetaling en gylden anledning til å gjøre de smarte grepene man kanskje ikke har helt rom for i hverdagen.

Her er fem smarte måter å bruke feriepengene på, om du velger å ikke bruke opp hele beløpet som kommer i juni.

Se også hvor mye du får i feriepenger

#1: Betal kredittkortgjeld

Det er ett råd som alltid går igjen, og som man kan gjenta til det kjedsommelige: Betal alltid ned den dyreste gjelda først.

Dette betyr i praksis at kredittkort og eventuelle forbrukslån bør prioriteres om du plutselig har fått litt ekstra å rutte med.

#2: Sett av buffer

Et annet råd som går igjen fra bankenes forbrukerøkonomer, er å ha en økonomisk buffer i form av penger man har satt av. Noen ganger dukker det opp uforutsette utgifter til akutte tannlegebesøk eller bilreparasjoner, og da er det smart å ha penger i bakhånd.

Normalt anbefales man å ha én til to månedslønner som buffer, men syns du det er vanskelig å legge til side såpass, er det bedre å legge vekk et mindre beløp, enn ingenting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer