Fem ting du aldri skulle samlet på

Noen ting blir mer verdifulle med årene, men slettes ikke alt.

Nesten verdiløst Ikke få hundrelapper er senket i samlingen av Pokemonkort. Men nærmest verdiløse er de nå. Foto: colourbox.com
Nesten verdiløst Ikke få hundrelapper er senket i samlingen av Pokemonkort. Men nærmest verdiløse er de nå. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langt inne i kottet ligger skatten din, bunken med fotballkort eller samlingen med ølbokser (tomme) som en gang skal berge deg fra å spise kattemat som pensjonist. Tiden har kommet. Du pakker det pent sammen, tar bokstavelig talt på deg silkehansker for å håndtere bildene av Svein Grøndalen og Geir Karlsen i nesten "mint" tilstand. Stabler ølboksene pent i kasser, og begir deg av gårde til bruktbutikken.

Ler seg fillete

Det er flere grunner til at du kommer slukøret ut igjen. For det første må det være en viss etterspørsel etter tingene dine. Det må være andre som ønsker å betale penger for en nesten komplett samling norske ølbokser fra 1980-tallet.

Det andre vilkåret er at tingene du samler på ikke må være for vanlige. Om det finnes hundrevis av komplette samlinger i perfekt stand, blir ikke prisen høy.

- Det har på kort tid skjedd en nokså stor endring i bruktmarkedet, sier Solfrid Aasveig Johannessen i Bristol Antique i Oslo.

- Leker, som var så populært for inntil et år siden, har det vært et stort prisfall på. Duker og porselen har også falt veldig i popularitet. Gammelt Porsgrunn-porselen går dårlig. Noe samlere kjøpte dukkeservice til tusenvis av kroner. Det har falt voldsomt i verdi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer