Vipps:

Fem ting du kanskje ikke visste om Vipps

Nå kan du kreve tilbake det noen skylder deg med Vipps rett i meldingsappen på iPhone.

VIPPS-FUNKSJONER: Det er kommet en del nye funksjoner den siste tiden. Foto: Martin K. Størbu
VIPPS-FUNKSJONER: Det er kommet en del nye funksjoner den siste tiden. Foto: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert

Rundt 3 millioner nordmenn benytter seg av betalingsappen Vipps, som dukker opp som betalingsmulighet på stadig flere steder. Nå vurderer også Utrykningspolitiet (UP) om de kan få til å tilby betaling av forenklede forelegg med Vipps.

For bare noen måneder siden ble dessuten Vipps lansert for dem under 15 år.

Hvordan man bruker betalingsappen, varierer fra person til person. Og kanskje er det ikke alle muligheter eller begrensninger du var klar over?

Her har vi samlet fem punkter det kan være greit å være klar over for bruk av Vipps.

#1: Sjekk beløpsgrensene - kan utløse gebyrer

Vipps har forskjellige beløpsgrenser avhengig av om du er under 15, mellom 15 og 18 og over 18 år.

Beløpsgrensene er ifølge Vipps satt for å øke sikkerheten, redusere risikoen for kriminalitet og misbruk, og beskytte deg som bruker.

For å unngå gebyr, må du vippse maks 5.000 kroner i slengen. Vippser du 5.001 kroner eller mer, betaler du 1 prosent av beløpet i gebyr.

Vippsere under 15 år kan sende inntil 22.000 kroner per år, og motta inntil 8 000 kroner per år.

Er du mellom 15 og 18 år kan du sende inntil 22.000 kroner før du må identifisere deg med BankID for å øke beløpsgrensen din. Skal du vippse store beløp må du også identifisere deg med BankID. 

Du kan motta inntil 8.000 kroner per år før du må identifisere deg med BankID men du kan selv øke beløpsgrensen ved å identifisere deg med BankID når du vil. 

Er du over 18 år er den maksimale grensen for å vippse eller motta penger 500.000 kroner per år.

#2: Sjekke saldo i Vipps

Da Vipps ble lansert i ny, oransje versjon i slutten av august kom de om lovnader om en rekke nyheter i appen. Den ene av disse dukket opp i november, nemlig muligheten til å sjekke saldo for kunder i et utvalg banker. Så langt skal kunder i DNB, Sparebank1, Møre-banken, Obos-banken, Balder-bankene, Sbanken og Handelsbanken ha tilgang til saldo direkte fra appen.

Denne kan man se over betalingsmenyen øverst i appen, dersom du har tilgang til funksjonen gjennom din bank.

#3: Betale i nettbutikk eller app med Vipps?

Det er slett ikke bare til overføring av penger til og fra venner og bekjente Vipps kan være praktisk.

Også i noen nettbutikker kan du velge å betale med Vipps, deriblant hos Elkjøp, Skittfiske og Comfyballs.

Også i enkelte apper kan du velge Vipps som betalingsform, vi har gode erfaringer med dette både i NSB-appen og ved kjøp av kinobilletter gjennom eBillett.

#4: Be om penger i meldingsappen på iPhone

VIPPS I MELDING: Kommer opp som ikon i meldingsappen på iPhone. Foto: Skjermdump
VIPPS I MELDING: Kommer opp som ikon i meldingsappen på iPhone. Foto: Skjermdump Vis mer

En annen ny mulighet for de med iPhone, er at du kan be om å få tilbake det en bekjent skylder deg direkte i meldingsappen. Du trykker bare på Vipps-ikonet i oversikten over iMessage-apper, som ligger mellom meldingen og tastaturet, og fyller inn hvem du skal kreve penger av, og beløpet.

Skulle du være den som sitter med skyld og gjeld, kan du få en melding direkte i meldingsappen fra vedkommende, der det vil stå at personen ber om x antall kroner. Ved å trykke på denne meldingen kommer du til Vipps for betaling av det du skylder.

#5: For gammel Android-versjon?

Bruker du ikke Vipps allerede, men vurderer å gi appen en sjanse, er det greit å være klar over at slett ikke alle eldre Android-versjoner eller iPhoner som kan benyttes.

Det er ikke alle eldre Android-telefoner som oppdaterer til de nyeste versjonene av Android, og for å bruke Vipps må du ha Android 4.4 eller nyere.

Får du ikke lastet ned Vipps-appen på Android-telefonen din, kan du sjekke innstillingene for å se hvilken versjon du har. På Samsung Galaxy S9 Plus går du eksempelvis inn på Innstillinger - Om telefonen - Programvareinformasjon.

Vipps støtter operativsystem iOS 9, men ikke iPhone 4, Apple Watch og Windows-telefoner. På iPhone går du inn i innstillinger og din egen Apple-ID øverst i menyen, hvor du velger den iPhone nederst i menyet. Under enhetsinfo står det oppgitt hvilken iOS-versjon du har.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer