Fem ting menn liker

Biler, fotball, øl, PC og piker.

Fem ting menn liker
Publisert
Sist oppdatert

Her er fem ting menn liker, og hva disse tingene kan gjøre med ham ...

Fotball

Ifølge en studie utført av Mental Health Research Foundation i 2006, hjelper fotball menn til å uttrykke sine følelser. 64 prosent av mennene i studien tror at de er mer villige til å dele følelsene sine med andre menn mens de ser en fotballkamp, sammenliknet med andre aktiviteter.

Tre av fire menn sa de ikke ville følt seg flau over å klemme kompisene sine mens de så en kamp. 70 prosent av mennene innrømmet at en fotballkamp kan gjøre dem opprørte, mens 58 prosent sa at de kunne bli aggressive over hendelser i fotballkampen.

Men menn gråter ikke ... studien viste at tre av fire menn aldri hadde grått over utfallet av en fotballkamp.

Biler

At mange menn liker biler er vel neppe noen hemmelighet, men visste du at mange menn faktisk behandler bilen som en del av seg selv?

Irriterende opptatt?

Synes du din partner har irriterende avhengighetsforhold til trening, biler, fotball, pc eller annet? (Avsluttet)
Nei(49%)
Ja(44%)
Vet ikke(6%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En britisk studie fra 2007 konkluderte med følgende: Mannlige bileiere anser bilen som en forlengelse av dem selv. Studien, kalt The Secret Life Of Cars And What They Reveal About Us - bilenes hemmelige liv og hva de avslører om oss - konkluderer også med at menn som kan ha vanskeligheter med å snakke om personlige forhold, ikke har slike problemer når det kommer til å skryte av sin firhjulete doning.

- Menn er også mer troende til å vise kjærtegn overfor bilen, som man vanligvis forbinder med mennesker man holder av eller kjæledyr, så som å klappe bilen på taket eller dashbordet, uttaler en av studiens forfattere, Iain MacRury, ved University of East London, til The Telegraph.

Lørdagskos

Dersom du er mann og har ønsker om å få barn, bør du stå imot enkelte fristelser, skal vi tro ny forskning fra Medical Research Council i Cambridge. Den viser nemlig at øl, vin, kaffe og nøtter innholder et plantekjemikalie som kan redusere mannens fruktbarhet.

Lørdagskosen dreper sædceller

PC

Menn bruker mye mer tid foran PCen enn kvinner. Ifølge Norsk Mediebarometer bruker 63 prosent menn og kun 50 prosent kvinner hjemme-pc på en gjennomsnittsdag. Av de som bruker PCen hjemme på en gjennomsnittsdag, er det også store forskjeller i tid brukt foran PCen. Mens menn bruker 68 minutter på en gjennomsnittsdag, bruker kvinnene 48 minutter.

I Sverige slo man tidligere i år alarm for den nye folkesykdommen: Gutter og unge menn som har sittet for lenge foran datamaskinen søker ofte om hjelp for forstyrret døgnrytme. Søvnforsker Jan Hedner sier at disse unge mennene risikerer å få hele fremtiden sin forstyrret, og at de ofte har problemer med både utdanning, jobb og forhold.

Overdreven PC-bruk kan gi søvnproblemer

Sitter du attpåtil med PCen på fanget, har du ytterligere sjanser for helsekonsekvenser. Den varme PCen øker nemlig tempareturen i pungen slik at det påvirker sædcellene og fruktbarheten i negativ retning.

Dette skader sæden din

Kvinner i rødt

En ganske fersk studie publisert i i Journal of Personality and Social Psychology avslører det moteindustrien har trodd og kanskje visst lenge: Kvinner i rødt tenner menn. Ifølge forskerne, vil menn ubevisst oppfatte den røde fargen som signal om seksuell tilgjengelighet.

Fra naturen brukes rødt til å sende ut sterke seksuelle signaler; Hos blant annet bavianer og sjimpanser, rødmer hudområdet rundt hunnens kjønnsorgan i forbindelse med eggløsningen. Rødfargen signaliserer til hannen at det er tid for parring.

Men tilbake til industrialiserte 2008: Mennene i studien skulle rangere hvor tiltrekkende de syntes kvinnene på bilder med forskjellig bakgrunnsfarge var. Det var de samme kvinnene på alle bildene. Kvinnene med rød bakgrunn kom høyest på listen. Mennene var også villige til å bruke mer penger på en kvinne med rød bluse, enn en med blå bluse ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer