Fem tusen havarerte i fjor

Dette ga mer enn 200 millioner i forsikringsutbetalinger.

Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 5.000 havarier av fritidsbåter i fjor førte til at forsikringsselskapene utbetalte mer enn 200 millioner kroner i erstatning i fjor, viser tall fra forsikringsbransjen.

Skader på fritidsbåter varierer i antall fra år til år, men utviklingen går entydig i retning av stadig mer kostbare fritidsbåtskader. De siste tre-fire årene har erstatnings-utbetalingene i samband med havarier av fritidsbåter økt med 75 prosent.

Er du båtvant? Har du båtvett? Tørrtren til båtlappen her.

Det kjøpes stadig større, raskere og dyrere fritidsbåter i Norge. Beregninger som forsikringsselskapet If har gjort, viser at dagens fritidsbåtflåte har en samlet verdi på mellom 50 og 60 milliarder kroner.

Forsikringsverdien av flåten har økt med 50 prosent de siste fem årene, og tallet på forsikrede fritidsbåter er økt med 24.000 båter, eller 9 prosent, de siste fire årene. Det er i dag i alt 293.000 fritidsbåter som er forsikret, går det fram av oversikten fra If.

Er båter gode investeringsobjekter?

Mørkekjøring og fart

Større fart, større båter, stadig yngre og flere uerfarne båtførere vekker bekymring i forsikringsbransjen og i Redningsselskapet der man maner til forsiktighet foran årets båtsesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer