Feminine menn har draget

Men de peneste jentene foretrekker fortsatt macho-gutta, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Er du tøff og maskulin eller feminin og snill? Nye funn beviser at du slett ikke trenger å se ut som Marlboro Man for å få draget på damene.

En engelsk forsker mener derimot det motsatte: Feminine menn trekker flest damer og har bedre odds for å lykkes i kjærlighetslivet

[DEBATT: Er feminine menn best? Eller foretrekker du macho kjekkaser?]

Stabile og kjærligeUndersøkelsen som er gjennomført ved Universitetet i Liverpool er basert på flere hundre studenters vurdering av utseendet til forskjellige menn.

Et dataprogram viste frem bildene etter tur, mens studentene vurderte hvem de ble mest tiltrukket av. Bildene var manipulert slik at de fremsto som mer maskuline eller feminine enn i virkeligheten.

De fleste kvinnene i undersøkelsen foretrakk menn med typisk feminine trekk. Men med ett viktig unntak: De kvinnene som så på seg selv som svært attraktive, fortrakk oftere menn med maskuline ansiktstrekk.

- Formen på ansiktet gir signaler om hvordan et menneske vil oppføre seg i et forhold, og hvilke genetiske fordeler som vil overføres til barna. Menn med feminine ansiktstrekk signaliserer stabilitet og omsorg. Og derfor er de mest populære hos de fleste damene, forteller forskningsleder Tony Little fra Universitetet i Liverpool til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer