Ferdig krydret kjøtt = bakteriebombe?

Den lettvinte løsningen er ikke nødvendigvis den beste.

SPICY GRILL: Du gjør lurest i å krydre maten din selv. Foto: Colourbox
SPICY GRILL: Du gjør lurest i å krydre maten din selv. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sommerlivet og slaraffenlivet slår inn, står lettvint mat ofte høyest på lista. Grillmat er superpopulært, og her finner du masse spennende mattyper å velge mellom.

Ferdig krydret kjøtt er en av disse fristelsene. På late dager er det jo et greit alternativ. Eller er det nå egentlig det?

Les også: Disse ødelegger sommeren

Kan inneholde salmonella

Lettvint er det, men om det er bra for magen er en annen sak. Krydderblandingene som produsententen legger på det rå kjøttet, kan faktisk inneholde skadelige bakterier, ifølge Radon.se

Bakteriene trives nemlig godt på kjøttets overflate, og kan raskt utvikle seg til å bli flere.

Er du skikkelig uheldig kan det for eksempel være salmonella-bakterier i hvitt og sort pepper, som vokser dersom de ligger på rått kjøtt i romtemperatur. Bakteriene dør riktignok på grillen, men noen kan bli liggende igjen på skjærebrettet eller matfatet.

Les også: Dette bør du vite om grilling

Skift fat

- Bakteriene i krydderet kan bli overført til kjøttet, sier Marie Louise Danielsson Tham, professor i næringsmiddelhyggene ved universitetet i Örebro, til Radon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer