Ferie på hytta - glem det!

KOMMENTAR: Gambling med en tolvdel av livet som innsats, er min konklusjon etter en kost-nytte-vurdering av norsk hytteferie.

Publisert
Sist oppdatert

Selv har jeg forkastet norsk hytteferie for lenge siden. Min personlige, men likevel systematiske kost-nytte vurdering viser at hytteferier innebærer alt for stor fare for mislykkede ferier - til en urimelig høy pris.

Jeg tilhører nemlig den store delen av befolkningen som søker varme i mine dyrebare ferieuker - og jeg lar meg ikke lure lenger.

Jeg har opplevd alt for mange norske såkalte "sommerdager" til at jeg i moden alder går på utsagn som "Norge er verdens deiligste land om sommeren".

Blant annet husker jeg fremdeles sommeren 1992, som jeg tilbragte inntullet i ullpledd på sørlandet, hvor dagstemperaturen sjelden steg over 12 grader i skyggen. Når innsatsen er så høy som fire uker hardt opptjente fridager, er den alt for stor til å kaste den bort på rulettspill som en norgesferie er.

På kostnadssiden skiller heller ikke en uke hytteferie seg stort fra andre og mer attraktive ferier for varmeelskere.

Dyr gambling

DinSides hyttekalkulator anslår kostnaden per bruksdag til en hytte med markedsverdi på en million kroner til omtrent 1400 kroner per dag hvis en bruker den 21 dager i året. Oppholdskostnadene er dermed oppe i 9.800 kroner per uke, og det er før kostnadene til transport og feriemat og -vin er tatt med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer