Nav-skandalen

- Feriedager bør kompenseres

Har du som sykemeldt tatt ut feriedager for å unngå kutt i sykepengene, skal også dette kompenseres, mener eksperter på trygderett.

FERIEDAGER: Kompensasjon bør også gis til sykemeldte som har tatt ut feriedager for å unngå kutt, sier eksperter på trygderett Dinside har snakket med. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FERIEDAGER: Kompensasjon bør også gis til sykemeldte som har tatt ut feriedager for å unngå kutt, sier eksperter på trygderett Dinside har snakket med. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Under en alvorstung pressekonferanse i slutten av oktober, måtte Nav-direktøren og arbeidsministeren beklage mange års feilaktig tolkning av EØS-regelverket, som både har ført til kutt i stønader fra Nav, og til feilaktige dommer for trygdesvindel.

Flere eksperter var tidlig ute og advarte om at dette kunne gjelde lenger tilbake i tid enn det Nav opprinnelig varslet, og at det også kan gjelde flere stønadsordninger enn sykepenger, pleiepenger og AAP.

Trygdeeksperter Dinside har snakket med, mener dessuten svært mange sykemeldte, som har tatt ut ferie for å unngå kutt, kan ha krav på kompensasjon.

- Urettmessige trekk

Vi har spurt to eksperter på trygderett, LO-advokat Imran Haider og advokat Olav Lægreid ved Advisio Advokat, som begge mener slike feriedager skal kompenseres, fordi de også omfattes av Navs feiltolkning av regelverket.

- Det vil jeg si ja til. I disse tilfellene er man jo syk i utgangspunktet, og tar ut ferie fordi NAV nekter å la personen beholde sykepenger ved reise til annet EØS-land, sier Haider til Dinside.

Også Lægreid svarer et klart ja på samme spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.