Feriemobil - Det koster og smaker

Vi gir deg oversikten over hva du må betale for å bruke mobilen din i utlandet.

Mobil feriefrihet kan svi i lommeboken...
Mobil feriefrihet kan svi i lommeboken... Vis mer
Publisert

Du sparer deg for mye leting etter telefonkiosker og for mynttunge lommer ved å ta med mobiltelefonen til utlandet. Men det kan fort bli en kostbar fornøyelse. Både samtaler inn til og ut fra det lille vidunderet blir priset langt over det du er vant til hjemme i Norge.

Betaler også for inngående samtaler

Bruker du mobiltelefonen innenlands, betaler du kun for det du selv ringer. Dette gjelder ikke lenger når du bruker den utenfor landets grenser. De norske leverandørene har ikke egne nett i utlandet, og du må derfor betale for at samtaler til og fra din telefon går over andre leverandørers nettverk.

Får du samtaler hjemmefra, betaler den som ringer deg bare det han ville gjort om du befant deg innenfor landets grenser. Det overskytende faktureres på din regning. Det samme gjelder om du viderekobler hjemmetelefon eller andre telefoner til din mobil. De som ringer betaler prisen frem til det nummeret de slår, resten blir belastet din regning. Om du i tillegg har viderekoblet mobiltelefonen din til personsvartjenester (som slår inn når den er avslått eller utenfor rekkevidde for eksempel), blir belastningen dobbel. Du betaler for viderekoblingen til din mobil i utlandet, og koblingen tilbake til personsvartjenesten. Dette slipper du imidlertid unna om du benytter Netcoms personsvartjeneste eller Telenors mobilsvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.