Kredittkort i ferien

Ferien ender med mareritt

Mange går i fella.

BETAL I TIDE: Kredittkortregningen kan bli fordoblet dersom man ikke betaler i tide og saken ender til inkasso. Foto: Odd Roar Lange
BETAL I TIDE: Kredittkortregningen kan bli fordoblet dersom man ikke betaler i tide og saken ender til inkasso. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmeferien ender i et økonomisk mareritt for mange. Og inkassobransjen venter et rush av saker når årets sommerferie er over.

En reise kan fort bli veldig kostbar dersom du ikke betaler i tide, og reisen til 20 000 kroner kan fort ende opp med en sluttregning på 40 000 kroner.

Sommerferien til inkasso

- I stedet for å innrømme at økonomien ikke strekker til, velger mange å kjøpe ferien på kreditt. Dermed blir mange sittende med en vond klump i magen. De vet godt at pengene må tilbakebetales på høsten - mest sannsynlig med en veldig høy rente, sier daglig leder Geir Grindland i Inkassopartner, og fortsetter:

- De siste to åra har antall forbrukslån som går til inkasso økt, og forbruksgjelda for privatpersoner har passert hele 100 milliarder kroner. Inkasso på forbrukslån øker mest for de mellom 18 og 30 år, og denne gruppa står alene for over 18 prosent av alle inkassosaker på forbrukslån.

Kredittkortfella

Selv om en god del har kontroll på hvordan de skal klare å betale tilbake summene de bruker med kredittkortet, er det mye som tyder på at det ikke er tilfellet for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer