Feriepengene er ikke skattefrie

Skattetrekket fordeles på årets øvrige 10,5 måneder.

MER UTBETALT: Ja, du får mer penger utbetalt i juni enn du vanligvis får. Men det er ikke fordi feriepengene er skattefrie. Skatten betaler du nemlig i årets øvrige 10,5 måneder.  Foto: DINSIDE
MER UTBETALT: Ja, du får mer penger utbetalt i juni enn du vanligvis får. Men det er ikke fordi feriepengene er skattefrie. Skatten betaler du nemlig i årets øvrige 10,5 måneder. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriepengene utbetales for de fleste arbeidstakere i disse dager. Men trodde du at feriepengene er skattefrie? Da tar du feil.

Du betaler skatt av feriepengene på lik linje med all annen arbeidsinntekt.

LES OGSÅ: Så mye feriepenger har du krav på

Slik ser regnestykket ut

Det er hele årets inntekt som legges til grunn når skatten beregnes. Deretter fordeles det årlige skattebeløpet på 10,5 måneder.

Dermed utbetales feriepengene som helt trekkfrie og julelønnen med halvt skattetrekk. Det er altså en vesentlig forskjell på skattefri og trekkfri.

NY JOBB? Unngå toppskatt på feriepengene

Lurt å dobbeltsjekke nå

Ditt skattetrekk eller tabellkort tar hensyn til normal variasjon i inntekten og bygger på prognoser fra fjoråret. Dermed kan skattetrekket hittil i år faktisk være feil i forhold til hva du skal betale i skatt for 2015.

Nå som vi er halvveis inn i året kan det være lurt å sjekke om du ligger greit an.

Har du fått barn eller blitt enslig forsørger i løpet av det siste året, kan dette bidra til å redusere skatten din. Ny jobb med nye lønnsbetingelser, eller store endringer i gjeldsrenter, bidrar også til å sende skatten din opp eller ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer