Feriepenger fra NAV kommer i mai

Om du får feriepenger og hvor mye, avhenger av hvilken stønad du fikk i fjor.

FERIEPENGER: I mai får blant annet de som mottok foreldrepenger og sykepenger i 2013, feriepenger fra NAV. Foto: BERIT B. NJARGA
FERIEPENGER: I mai får blant annet de som mottok foreldrepenger og sykepenger i 2013, feriepenger fra NAV. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Var du i jobb i 2013, skal feriepengene utgjøre en viss prosent av det du tjente i fjor, og utbetales siste vanlige lønningsdag før ferien eller på junilønna.

Mottok du derimot penger fra NAV i 2013, vil en rekke NAV-brukere få feriepenger i disse dager.

Disse får feriepenger

Det er følgende stønadsmottakere som får feriepenger av NAV:

De som i 2013 mottok sykepenger, pleiepenger, opplæringspenger, svangerskapspenger eller foreldrepenger fra NAV, med visse unntak:

Ordningen gjelder bare for arbeidstakere og ikke for selvstendig næringsdrivende, frilansere, mottakere av dagpenger eller mottakere av arbeidsavklaringspenger.

Utbetalingen vil ifølge NAVs nettsider bli gjort innen 31. mai.

I jobb i 2013? Sjekk hvor mye du får i feriepenger

Så mye får du utbetalt

UTBETALING: Får du feriepenger hos NAV, kommer pengene i disse dager, med ett unntak: Ferietillegget til dagpengemottakere ble utbetalt i slutten av januar. Foto: Colourbox.com
UTBETALING: Får du feriepenger hos NAV, kommer pengene i disse dager, med ett unntak: Ferietillegget til dagpengemottakere ble utbetalt i slutten av januar. Foto: Colourbox.com Vis mer


Det utbetales feriepenger av en viss periode fra fjoråret, som varierer avhengig av hvilken støtte du har mottatt,

Prosentsatsen som blir brukt er 10,2 prosent, med ett unntak: Sykemeldte som var 59 eller eldre i 2013, har en sats på 12,5 prosent.

Her kan du se hvilke NAV-brukere som får feriepenger, og hvor mye det er snakk om:

Sykepenger

Var du sykemeldt fra jobben i 2013, vil du få feriepenger av de første 48 sykepengedagene i fjor.

Har du vært sykemeldt fra 2013 og over i 2014, får du utbetalt feriepenger av de dagene du var syk i 2013. De dagene du var sykemeldt i 2014, blir utbetalt til neste år.

Du kan i slike tilfeller få feriepenger for maks 48 dager i hvert av opptjeningsårene.

Les også om endringene for uføre som blir innført 1. januar 2015.

Pleiepenger og opplæringspenger

Har du mottatt pleiepenger eller opplæringspenger i fjor, får du feriepenger for de første 12 ukene i opptjeningsåret.

Også her er det slik at for støtte som ble utbetalt fra 2013 og over i 2014, får du utbetalt feriepenger av støtten som ble utbetalt i 2013.

Du kan altså få utbetalt feriepenger for 12 uker i fjor og for nye 12 uker i opptjeningsåret 2014.

Sjekk om du kan ta ferie i utlandet uten kutt i NAV-støtten

Foreldrepenger ved fødsel/adopsjon

Foreldre som mottok foreldrepenger ved fødsel eller adopsjon i 2013, får utbetalt feriepenger for de første 12 ukene ved 100 prosent uttak, eller de første 15 ukene ved 80 prosent uttak.

Derfor lønner det seg med 100 prosent uttak av foreldrepenger

FERIEPENGER: Mottok du svangerskapspenger eller foreldrepenger, får du feriepenger av NAV i mai. Foto: COLOURBOX.COM
FERIEPENGER: Mottok du svangerskapspenger eller foreldrepenger, får du feriepenger av NAV i mai. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer


Mottok du penger i årsskiftet 2013/2014, vil du få utbetalt feriepenger for de ukene du mottok foreldrepenger i 2013. Feriepenger for resten av de 12 eller 15 ukene i 2014, kommer altså til neste år.

Her gjelder det egne regler for de som har mottatt foreldrepenger opparbeidet av arbeidsavklaringspenger, eller om du var arbeidsledig og mottok dagpenger.

Svangerskapspenger

Ventet du barn i 2013 og mottok svangerskapspenger, får du utbetalt feriepenger for de første 64 dagene av stønadsperioden.

Dette betyr at de som mottok støtte både i 2013 og 2014, vil få feriepenger av ukene med støtte i 2013 nå, og resten av de 64 dagene i 2014 til neste år.

Slik skal NAV hjelpe de unge ut i jobb

Var du arbeidsledig i fjor? Dagpengemottakere har allerede mottatt et ferietillegg, som ble utbetalt i slutten av januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer