Feriepenger fra NAV kommer i mai

Se om du har krav på feriepenger, og hvor mye det er snakk om.

Har du mottatt syke- eller foreldrepenger i 2011, får du feriepenger av disse innen 31. mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Har du mottatt syke- eller foreldrepenger i 2011, får du feriepenger av disse innen 31. mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Var du sykemeldt eller i foreldrepermisjon i løpet av fjoråret, kan du være en av dem som vil motta feriepenger i mai.

Her kan du sjekke om du oppfyller kravene for å motta feriepengene fra NAV, som kommer inn på konto innen 31. mai.

Feriepenger av sykepenger

Var du sykemeldt i 2011, mottar du kun feriepenger for de første 48 sykepengedagene.

Du mottar 10,2 prosent av det du mottok i løpet av disse 48 dagene, men er du 59 år eller eldre, er prosentsatsen 12,5 prosent.

Det kreves også at du er arbeidstaker, og ikke selvstendig næringsdrivende, frilanser eller mottaker av dagpenger. Det samme gjelder mottakere av foreldrepenger.

Feriepenger av foreldrepenger

NAV utbetaler også feriepenger av foreldrepenger i mai. Det gis feriepenger for de første 12 ukene av foreldrepengeperioden hvis du har hatt 100 prosent uttak av foreldrepenger, og for de 15 første ukene hvis du har hatt 80 prosent uttak.

Også her er prosentsatsen 10,2, og pengene kommer innen utgangen av mai.

Les også: Slik får du mest mulig i foreldrepenger

Feriepenger fra arbeidsgiver

Er du arbeidstaker og venter på feriepengene fra arbeidsgiveren din, kommer disse normalt i juni. Det er feriepengegrunnlaget for 2011 som avgjør hvor mye du får.

Her kan du sjekke hvor mye du kan forvente å få i feriepenger i år.

Var du arbeidsledig og mottok dagpenger i mer enn åtte uker i 2011, har du krav på et ferietillegg som utgjør 9,5 prosent. Men disse skal du allerede ha fått utbetalt i februar.

Les også: Derfor bør du tenke på pensjon allerede nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer