Ferietips: lei et fyr !

Er du på utkikk etter et romantisk sted å ta med din kjære? En fyrstasjon, med vakker utsikt mot havet på en øde øy, kan være det perfekte kjærlighetsrede, og i tillegg er det svært billig.

Obrestad fyr skuer utover Nordsjøen
Obrestad fyr skuer utover Nordsjøen Vis mer
Publisert

- Som første land i verden har vi i Norge satt igang en verneplan for fyr, forteller avdelingsdirektør hos Riksantikvaren, Danckert Monrad-Krohn.

Han forteller at utleie er en smart måte å bedre vedlikeholdet av disse kulturminnene på.

- Vi har i dag 209 fyr i Norge og kun 31 av disse er fortsatt bemannet. Det betyr at det er over 100 fyr som står tomme, av disse er 20 tilgjengelig for utlån, sier Monrad-Krohn

Oslo

- Vi har to fyr til utleie, forteller Kjetil Johannessen, leder av Oslofjordens Friluftsråd.

Steilene og Ommen fyr er begge ledige i månedene September og Oktober. Det koster 700 kroner døgnet å leie Steilene fyr, som har plass til 8 personer, innlagt strøm og to robåter. Det landfaste Ommen fyr har plass til 12 personer, en trebåt, og koster 1200 per dag..

- Dersom man er 8 personer blir dagsprisen per person litt under 100 kroner. Fyrutleie er derfor et meget rimelig overnattingstilbud, mener Johannessen. og melder du deg inn som støttemedlem hos oss for 150 kroner per år, får du i tillegg flere hundre kroner i rabatt på døgnleien

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer