Hva bør du velge? Ferske eller frosne grønnsaker?
Her får du svar – og du kommer kanskje til å bli overrasket.
Verdens sunneste mat
Ferskt - ikke nødvendigvis best
Det mange ikke er klar over, er at frukt og grønnsaker mister mye næring hvis de lagres lenger enn noen få dager.
Når du kjøper dem, har de gjerne allerede tilbrakt flere dager i transport og butikkhyller.
- Når frukten og grønnsakene til slutt ender opp i kjøleskapet ditt, vil innholdet av C-vitaminer og andre næringsstoffer reduseres med opptil 50 prosent i den påfølgende uka, avhengig av temperaturen, sier Barbara P. Klein, ernæringsprofessor ved University of Illinois til New York Times.
Nordisk mat som slankekost?
Frysing bevarer næringsinnholdet
Et godt alternativ finnes imidlertid ikke langt unna: I frysedisken.
Frukt og grønt som er frosset mangler gjerne noe smak og ser kanskje ikke like appetittlig ut, men ingen kan si at de ikke er like sunne. I tillegg er de enkle å lagre - posen i fryseren holder seg god mye lenger - dessuten er det billig.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger