Ferske eller frosne grønnsaker?

Dette bør du velge.

FERSKT ELLER FRYST? Frosne grønnsaker er minst like sunne som dem du har i kjøleskapet. Foto: Montasje: Colourbox og Findus
FERSKT ELLER FRYST? Frosne grønnsaker er minst like sunne som dem du har i kjøleskapet. Foto: Montasje: Colourbox og Findus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva bør du velge? Ferske eller frosne grønnsaker?

Her får du svar – og du kommer kanskje til å bli overrasket.

Verdens sunneste mat

Ferskt - ikke nødvendigvis best

Det mange ikke er klar over, er at frukt og grønnsaker mister mye næring hvis de lagres lenger enn noen få dager.

Når du kjøper dem, har de gjerne allerede tilbrakt flere dager i transport og butikkhyller.

- Når frukten og grønnsakene til slutt ender opp i kjøleskapet ditt, vil innholdet av C-vitaminer og andre næringsstoffer reduseres med opptil 50 prosent i den påfølgende uka, avhengig av temperaturen, sier Barbara P. Klein, ernæringsprofessor ved University of Illinois til New York Times.

Nordisk mat som slankekost?

Frysing bevarer næringsinnholdet

Et godt alternativ finnes imidlertid ikke langt unna: I frysedisken.

Frukt og grønt som er frosset mangler gjerne noe smak og ser kanskje ikke like appetittlig ut, men ingen kan si at de ikke er like sunne. I tillegg er de enkle å lagre - posen i fryseren holder seg god mye lenger - dessuten er det billig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer