Fertilitetstester utsetter fødsel

En ny fertilitetstest kan hjelpe kvinner å planlegge fremtidig svangerskap. I dag venter mange for lenge.

Publisert
Sist oppdatert

Med en ny fertilitetstest kan kvinner beregne hvor lenge de kan vente før de forsøker å bli gravide, skriver dailymail.co.uk. Testen skal vise antall egg i eggstokkene og forutse reservelageret for de neste to årene. Dette vil kunne hjelpe kvinner med å planlegge svangerskapet.

Det er mye å ta hensyn til når man planlegger å få barn.

LES MER: Før dere lager barn

Måler hormonerPlan Ahead heter testen, som måler tre hormoner i blodet. Resultatet skal gi en pekepinn om antall egg i reserve, og spesielt kvinner som går en tidlig overgangsalder i møte kan ha nytte av dette.

Fertilitetsekspert og professor Bill Ledger ved universitetet i Sheffield har utviklet testen, som foreløpig bare er tilgjengelig på det private markedet.

- Mitt håp er at Plan Ahead spesielt vil hjelpe kvinner som kommer tidlig i overgangsalderen. Ved å kombinere testingen av de tre hormonene kan vi tilby dagens mest nøyaktige mål av fremtidig fruktbarhet, sier han.

Venter for lengeIfølge nestleder ved Infertility Network UK, Clare Brown, er det ikke tvil om at mange venter for lenge med å stifte familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer