Festivalølen kan bli dyrere

Svak kronekurs og prisvekst påvirker festivalene.

POTENSIELL NEDTUR: Ølprisen kan bli dyrere på festival. Foto: Shutterstock
POTENSIELL NEDTUR: Ølprisen kan bli dyrere på festival. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som sola for lengst har gjort sitt inntog flere steder i landet og sommerferien nærmer seg for mange, kan man snart erklære festivalsesongen for startet.

Tirsdag morgen meldte NRK at festivalene taper millioner på kronekursen, som igjen kan bety økte priser for forbrukerne.

- Vil gi et større tap

DinSide har kontaktet flere arrangører for å høre hvordan festivalene og forbrukerne vil påvirkes. Øyafestivalen og Parkenfestivalen har troa på en god festivalsommer, men vil bli påvirket av valutakursen.

- Det vil gi et større tap, noe som går utover marginene våre, forklarer Claes Olsen, bookingsjef for Øyafestivalen, til DinSide.

- Det er ingen tvil om at svak kronekurs fører til økte kostnader. Noe hadde vi tatt høyde for, men ikke på det nivået vi opplever i dag. Siden Parken med sin kapasitet på 10 300 ble utsolgt allerede i oktober i fjor, så har vi ingen mulighet å hente inn noe på billettprisen, men dette lever vi godt med isolert sett, sier Gøran Aamodt, festivalsjef ved Parkenfestivalen, til DinSide.

Kan påvirke prisene

Det kan hende at ølen blir dyrere, skriver NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer