Festlige fakta om flørting

Er du klar for en liten sommerflørt? Les dette først!

Vi flørter med dem som har samme bakgrunn som oss og er omtrent like pene som oss selv. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Vi flørter med dem som har samme bakgrunn som oss og er omtrent like pene som oss selv. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner kanskje at blodet bruser litt heftigere nå enn i de mørke vintermånedene. Du sender kanskje lange blikk etter jenter i korte skjørt eller blunker bedårende med øyevippene når den solbrune kjekkasen på jobb går forbi.

Les også: Dette ser flørten din først

De fleste av oss har nok flørtet en eller annen gang, men visste du dette?

1. Tror du at blikkontakt er alt?

Da tar du grundig feil. Ifølge forskere bruker vi mennesker hele 52 flørtesignaler. Å kaste på håret er det vanligste. Å berøre seg selv, gjerne ubevisst, ved for eksempel å stryke seg over armen, er også et vanlig tegn på at man er på flørter'n.

Les mer her: Helgas beste sjekketips

Dette kan du ende i fengsel for i USA. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Dette kan du ende i fengsel for i USA. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


2. Enkelte steder er flørting forbudt

I Little Rock i Arkansas er en eldgammel lov fortsatt nedfelt i lovbøkene, som advarer folk mot å bedrive leken erting. Det kan rett og slett resultere i 30 dager i fengsel. En tilsvarende lov i New York City fastslår også at menn kan få 25 dollar i bot for å stirre lidderlig på en kvinne. En annen domfelling dømmer lovovertrederen til å gå med skylapper hver gang han skal ut og gå, ifløge Happen Magazine.

3. Napp i morgenrushet

Hvorfor begrense flørtingen til sene kvelder på byen? Mange mennesker tar også en liten flørterunde på vei til jobben om morgenen, ifølge Happen Magazine. Hele 62 prosent av alle sjåfører har flørtet med noen i en annen bil mens de er i farta. Det mest overraskende er kanskje at tre av ti som prøvde seg på en morgenflørt, faktisk fikk napp og det endte med en date.

4. Flørting er bra for deg

Studier viser at personer som flørter, har høyere antall hvit blodlegemer, noe som er viktig for immunforsvaret og for å holde deg frisk.

5. Født til å flørte

Noen mennesker kan virke som om de er fødte flørtere, og det kan kanskje stemme også. Forskere har nemlig kommet fram til at vi gjør det helt ubevisst, at det ligger i oss som et instinkt fra urtiden. En rapport viser også at jenter flørter med gutter første de treffer dem, uansett om de synes de er kjekke å se på eller ikke.

Les mer på Lommelegen

6. Flørter på internett

Ifølge NRK jakter over en million nordmenn på kjærligheten i cyberspace, og de blir stadig flere. Amerikanske Pew Research har også funnet ut at 40 prosent av de som sjekker på nett, sier de gjerne flørter via e-post eller på instant messenger.

7. Brukte viften som symbol

Hvorfor i all verden bruker vi ikke de gode, gammeldagse håndviftene lenger? De var nemlig svært så nyttige redskaper i Victoriatiden, og ikke bare til avkjøling. En vifte plassert i nærheten av hjertet, betydde "Du har funnet min kjærlighet". En halvåpen vifte trykket mot leppene betydde "Du kan kysse meg", mens menn burde komme seg unna fort som fy hvis kvinnen åpnet og lukket viften flere ganger. Det betydde nemlig "Du er ond".

8. Sjekker med mobilen

I en undersøkelse sier halvparten av alle mobiltelefonbrukere at de har sendt megetsigende meldinger for å holde på interessen mens de har vært borte fra sin utkårede.

Hvorfor begrense flørtingen til fuktige turer på byen?
Hvorfor begrense flørtingen til fuktige turer på byen? Vis mer


En fersk norsk undersøkelse viser også at SMS og MSN er ungdommenes og kvinnenes flørtefavoritt. Menn liker imidlertid best å flørte på mer tradisjonelle måter .

9. Like barn leker best?

Hvem velger vi å flørte med? Undersøkelser har vist at vi flørter med dem som har samme bakgrunn, både når det gjelder erfaring, religion og sosial klasse, ifølge Lommelegen. På spørreskjemaer svarer folk at utseendet ikke betyr noe, men oppførselen viser det motsatte. Det er vist at vi gjerne flørter med dem som er omtrent like pene som oss selv, og vi tiltrekkes mer av det som virker kjent enn ukjent.

10. Flørting er universelt

En kvinne som bor i Kristiansand og en som bor på Hawaii har kanskje ikke så mye til felles. Men når det gjelder å tiltrekke seg litt oppmerksomhet, bruker begge de samme bevegelsene: å smile og løfte på øyebrynene for deretter å vende blikket bort mens man fniser.

Dyr flørter også: Fugler, reptiler og til og med fisk har sin egen måte å vise seg fram på.

Kilder: Happen Magazine, Lommelegen, DinSide Helse


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer