Fet av kjøleanlegg

Det er ikke bare maten som påvirker vekta vår. Air condition er nok det merkeligste på den lange listen over muligheter.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kampen mot overvekt leter vi stadig etter flere unnskyldninger på hvorfor kiloene ikke vil forsvinne. Nå har forskere kanskje funnet deler av svaret:

Les også: Dette blir du feit av: Venner, søvnmangel og et variert kosthold

Gener- Vi spiser mer og trener mindre, og dermed øker vekten vår, men enkelte ser ut til å legge på seg ekstra mye. De spør seg selv: ”Jeg spiser det samme og trener like mye som vennen min, så hvorfor er jeg tjukkere”, sier professor Andrew Hattersley ved Peninsula Medical School i England, til The Independent.

Avisen har muligens har svaret: Britiske forskere har nemlig funnet et gen som kan føre til overvekt. Dette genet regulerer mengden med fett i kroppen. Rundt halvparten av alle europeere har denne genvarianten og veier i gjennomsnitt cirka én kilo mer enn dem uten genet.

Les mer her: Feit av fedme-gen:

HormonerHormonet leptin er et av nøkkelhormonene som blant annet er ansvarlig for å redusere sultfølelsen og øke metthetsfølelsen. En uvanlig genetisk forstyrrelse fører til en fullstendig mangel på leptin. Ifølge en studie spiste pasienter overdrevent mye, likte alle mattyper og ble svært overvektige. Etter å ha blitt behandlet med leptin ble de mindre sultne, ble mer kresne og gikk ned i vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer