Fete kvinner får kreft

Når vekten øker, stiger også risikoen for brystkreft. Mosjon og sunt kosthold kan redde livet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

- Våre undersøkelser viser hvor viktig det er med en stabil og sunn kroppsvekt for å unngå brystkreft, sier amerikanske forskere til nyhetsbyrået Reuters.

De har undersøkt sammenhengen mellom økt vekt og risiko for brystkreft hos voksne kvinner, og konklusjonen er klar: Kvinner som legger på seg mange kilo i voksenlivet, flerdobler risikoen for brystkreft.

Les også: Bedre piller mot brystkreft

- Ikke overrasketNorske eksperter mener at den nye undersøkelsen peker på en viktig risikofaktor for den dødelige kreftformen.

- Disse resultatene kommer ikke som en overraskelse for oss. Vi vet fra før av at det finnes en sammenheng mellom usunt kosthold, fett, lite mosjon og risikoen for brystkreft. Overvekt har jo ofte også en sammenheng med en mer usunn livsstil, sier Lise Høie som er daglig leder i Foreningen for brystkreftopererte.

Nesten 3000 norske kvinner rammes hvert år av den farlige kreftsykdommen som i mange tilfelle fører til døden for pasientene. Derfor er det viktig for kvinner i alle aldre å følge med på forandringer eller klumper i brystene. Det er lettest å overleve sykdommen dersom den oppdages og behandles tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer