Fete og snille barn

De gamle tar helt feil. For dagens ungdom er snillere enn noensinne, mener amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens barn er rene engler i forhold til sine foreldre.

De bruker mindre narkotika, utøver mindre kriminalitet og får færre barn. Det eneste problemet ser ut til å være godteri og brus.

Bedre enn førPåstanden kommer fra forskere ved Foundation for Child Development i USA. Studien er basert på en rekke statistikker fra Census Bureau, the National Center for Health Statistics. Statistikkene om røyking, drikking og narkotika ble hentet fra University of Michigan.

Tenåringsgraviditeter er blant faktorene som har blitt bedre. Mens det i 1992 var 20 fødsler per tusende jente, ble det i 2004 mål til 10,9 fødsler per tusende jente.

Mindre kriminalitetOverdreven fyll blant eldre ungdom har falt fra 36,9 prosent i 1975 til 29,2 prosent i 2004. Fyll regnes som overdreven når inntaket består av fem eller flere alkoholholdige drikker i en setting, og deltakerne ble spurt om de hadde drukket så mye i løpet av de siste to ukene.

Antallet unge lovforbrytere og ofre har falt dramatisk siden 1993. I 1994 var 120 per tusende barn mellom 12 og 17 år ofre for kriminalitet. I 2004 hadde det sunket til 45 per tusende barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer