Fett gjør deg fruktbar

For mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Publisert
Sist oppdatert

Fett gjør deg fruktbar
For mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Om du vil holde vekten er det lurt å holde seg unna mettet fett som vi finner i blant annet fett kjøtt og meieriprodukter. Men om du får i deg for lite fett kan det virke forstyrrende på funksjonene i kroppen. Umettet fett som i fisk og planteoljer er altså løsningen.

Vanskeligere gravid
- Riktig fett er spesielt viktig for kvinner. Hormonsystemet lever av fettstoffer, så hvis vi ikke sørger for å få i oss nok fett vil systemet komme i ubalanse. Det kan på sikt innebære vanskeligheter med å bli gravid, større problemer med PMS og vektøkning ved overgangsalderen. Dette forteller den danske kosteksperten Marianne Honore til nettsiden oestrogen.dk.

Det sunne fettet
Umettet fett finner du i matvarer som fisk og planteolje eller magert kjøtt som kylling og kalkun. Nøtter og fet frukt som avocado er også anbefalt i moderate posjoner. Og for deg som har et angstfylt forhold til majones er det kanskje på tide å tenke nytt: Tre fjerdedeler av fettet i majones er umettet fett.

Selv om mer fisk anbefales av de fleste kostholdseksperter er det fortsatt mange som ikke liker mat med finner. Da kan omega 3 kosttilskudd være et godt alternativ for å få i seg de sunne fettstoffene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer