Fett gjør deg fruktbar

For mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Publisert
Sist oppdatert

Fett gjør deg fruktbarFor mange kvinner er fett et fy-ord. Men visste du at riktig fett er avgjørende for at kvinnekroppen kan fungere som den skal?

Om du vil holde vekten er det lurt å holde seg unna mettet fett som vi finner i blant annet fett kjøtt og meieriprodukter. Men om du får i deg for lite fett kan det virke forstyrrende på funksjonene i kroppen. Umettet fett som i fisk og planteoljer er altså løsningen.

Vanskeligere gravid- Riktig fett er spesielt viktig for kvinner. Hormonsystemet lever av fettstoffer, så hvis vi ikke sørger for å få i oss nok fett vil systemet komme i ubalanse. Det kan på sikt innebære vanskeligheter med å bli gravid, større problemer med PMS og vektøkning ved overgangsalderen. Dette forteller den danske kosteksperten Marianne Honore til nettsiden oestrogen.dk.

Det sunne fettetUmettet fett finner du i matvarer som fisk og planteolje eller magert kjøtt som kylling og kalkun. Nøtter og fet frukt som avocado er også anbefalt i moderate posjoner. Og for deg som har et angstfylt forhold til majones er det kanskje på tide å tenke nytt: Tre fjerdedeler av fettet i majones er umettet fett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer