Fett hår er bra for deg

Fett hår er ikke kult, men det gjør at du puster inn sunnere luft, viser ny forskning.

Har du nyvasket hår, vil du puste inn mer ozon, mener forskerne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c
Har du nyvasket hår, vil du puste inn mer ozon, mener forskerne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskerne Lakshmi Pandrangi og Glenn Morrison fra universitetet i Missouri utsatte åtte nyvaskede og åtte uvaskede hårprøver for ozon i 24 timer.

Resultatet var at uvasket hår absorberer gjennomsnittlig rundt sju ganger så mye ozon som nyvasket hår, skriver New Scientist.

- Ozonet reagerer sannsynligvis på komponentene i hårolje, sier Morrison.

Les også: De pinligste plagene

PusteproblemerOzon er en gass som finnes i atmosfæren og som gir oss beskyttelse mot den ultrafiolette strålingen. Gassen kan derimot være livsfarlig på jordas overflate.

Ifølge New Scientist kan ozon forårsake pusteproblemer og har blitt forbundet med økt dødelighet. Eksponering av ozon over lang tid kan gi bronkitt, endringer i blodsirkulasjonen og emfysem. Ozon oksiderer også bindevev og kan føre til aldring av huden.

Glenn Morrison sier at ozonet du utsettes for kan reduseres hvis du er innendørs:

- For de som har fett hår, er konsentrasjonen av ozon rundt hodet sannsynligvis lavere enn hva den er i resten av rommet, sier han til New Scientist.

Les også: Derfor barberer vi oss

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer